Steigerbuizen

Top, je hebt het grootste assortiment steigerbuizen op maat van Nederland én België gevonden! Met steigerbuis, ook wel steigerpijp genoemd, maak je unieke stoere industriële meubels, kasten, stellingen, kapstokken en nog veel meer! Hieronder een overzicht van de beschikbare buizen.

Combineer jouw steigerbuizen met onder andere de stalen buiskoppelingen, zwarte buiskoppelingen of een van de andere series. Heb je hulp nodig bij het realiseren van jouw project? Geen probleem, wij helpen je graag verder!

  Uit voorraad leverbaar  Gratis op maat gezaagd   Voor binnen- én buitengebruik

Waarom werken met steigerbuis?

'Wat kun je allemaal maken met steigerbuizen?' Nou, pak maar een stoel en een goede kop koffie want het antwoord neemt wat tijd in beslag!

Er zijn zoveel toepassingen en variaties dat er eigenlijk geen project is wat je niet met steigerbuis kunt maken. Steigerbuizen zijn perfect te gebruiken om elke gewenste constructie te bouwen; ingewikkeld of eenvoudig. Eigenlijk zijn de mogelijkheden met steigerbuis eindeloos!

Enkele keuzes die jij hebt:

  •   Rond of Vierkant
  •   Staal of Aluminium
  •   Stijlvol zwart of robuust staal
  •   Vele diameters
  •   Lengtes van 50 mm tot 6000 mm

Hoe werkt ons steigerbuis systeem?

Bekijk de video hieronder en leer in 1:35 de basis van het steigerbuis systeem!

Leverbaar in vele diameters

Naast de keuze in kleur en materiaal is er de keuze uit diverse diameters. De stalen en aluminium steigerbuizen zijn verkrijgbaar in zes diameters: 21,3 (22) / 26,9 (27) / 33,7 (34) / 42,4 (42) / 48,3 (48) en 60,3 (60) mm.

De zwarte steigerbuis is er in maar liefst vijf diameters. De meeste buizen zijn leverbaar tot zes meter, de zwarte buizen zijn leverbaar tot drie meter. Naast deze steigerbuizen verkopen wij ook een exclusieve lijn koppelingen en buizen in RVS 30mm, voorzien van een hoogwaardige PVD coating in Goud.

Polulaire producten
Zwarte Steigerbuizen Gegalvaniseerde Steigerbuizen Zwarte Aluminium Buizen
FAQ - Steigerbuis
Wat is de maximale lengte van de buis?
Check hier alle info over de maximale lengtes van onze buizen.
Leverbaar tot 6000 mm (6 meter):
Staal Verzinkt Rond / Staal Verzinkt Vierkant / Aluminium Rond / Aluminium Zwart Rond
Leverbaar tot 3000 mm (3 meter):
Staal Zwart Rond / Staal Zwart Vierkant
Ps. De minimale lengte waar wij de buizen op kunne zagen is 50 mm (5cm)
Wat is de wanddikte van de buis?
Check via onderstaande link alle info over de wanddiktes van onze buizen. Waardes gegeven in mm.
Bekijk hier de wanddiktes van onze steigerbuizen.
Wat is het gewicht van de steigerbuizen?
Check via onderstaande link alle info over de gewichten van onze buizen. Waardes gegeven in Kg per strekkende meter
Bekijk hier de wanddiktes van onze steigerbuizen.
Zijn de genoemde maten binnen- of buitendiameters?
Alle genoemde waardes bij de buizen, zoals 48.3mm, zijn buitendiameters
Zijn de zwarte steigerbuizen kras- en stootbestendig?
Jazeker! De gebruikte coating op de steigerbuis zwart is zeer duurzaam en is geschikt voor o.a. kledingrekken, kapstokken en gordijnroedes.
Wat betekent Gegalvaniseerd / Verzinkt?
Galvaniseren / Thermisch verzinken is een procedé waarbij een beschermende zinklaag wordt aangebracht op staal of ijzer om het tegen roest te beschermen.    Onze buizen zijn verzinkt volgens kwaliteitsnorm: EN-10255-L Thermisch verzinkt  
Wat kost een steigerbuis per meter?
De meterprijs van een steigerbuis is afhankelijk van de diameter, kleur en serie. Een steigerbuis kost tussen de 4,00 en 18,00 EUR per meter. Check de productpagina's van de betreffende buis om jouw prijs op maat te zien.

Vraag onze nieuwe catalogus aan!

 

Steigerbuis op maat kopen?

Bij SteigerbuisOnline zagen we de buizen gratis voor je op maat! Of het nu de stalen, aluminium of vierkante buis betreft; wij hebben de juiste machine klaar staan. Kies uit de diverse materialen en kleuren steigerbuis, zoals Staal, Aluminium, Vierkant of RVS / INOX. Dus kies voor kwaliteit, gemak en snelheid via SteigerbuisOnline.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden met steigerbuizen eindeloos door de vele verschillende typen buiskoppelingen. Al onze buizen zijn bestand tegen alle weertypen en kunnen dus probleemloos buiten worden toegepast. Op onze inspiratiepagina zie je een uitgebreid overzicht van wat er allemaal mogelijk is met steigerbuizen en buiskoppelingen.

 

Online Steigerbuis Bestellen

Het bestellen van op maat gemaakte steigerbuizen was nog nooit zo eenvoudig. Via de webshop bestel je met enkele klikken een steigerbuis op maat. Wij zagen alles netjes voor je op maat en zorgen ervoor dat het bij je thuis of op kantoor wordt bezorgd. Afhalen kan natuurlijk ook; zo kun je direct een kijkje nemen in onze showroom.

Ronde en vierkante buizen

Vraagt de toepassing om vierkante buizen? Of vind je deze simpelweg mooier? Dat komt goed uit wij bieden ook vierkante steigerbuizen met passende koppelingen aan. Weet je niet zo goed welke vorm steigerbuis je nodig hebt? Chat of bel met onze medewerkers of kom langs in onze showroom.

  Uit voorraad leverbaar  Gratis op maat gezaagd   Voor binnen- én buitengebruik

Staal of Aluminium Steigerbuis?

Onze aluminium steigerbuizen zijn minder zwaar, bestand tegen het weer en enigszins flexibel. De stalen buizen zijn zwaarder, maar kunnen wel veel meer gewicht dragen. Ook hebben stalen steigerbuizen een mooier uiterlijk voor meubels en raken ze minder snel beschadigd door krassen. De verzinkt stalen steigerbuizen zijn het beste bestand tegen alle weersinvloeden.

Steigerbuis Meubels

Prikkel je creativiteit met steigerbuis. Velen gingen je voor in het maken van een meubel met steigerbuizen, zoals bijvoorbeeld een dj-meubel, tafel, bureau of tv-meubel. Daarnaast is steigerbuis uitstekend te gebruiken bij het maken van een bed of bijvoorbeeld een kast. Bekijk onze Doe-het-zelf meubel pakketten voor een impressie van de mogelijkheden.

Buitentoepassingen met steigerbuis

Onze gegalvaniseerde stalen en aluminium buizen zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen in de buitenruimte. Denk daarbij aan bijvoorbeeld veranda's, hekwerken of tuinmeubels. Of bekijk onze inspiratie pagina voor nog veel meer voorbeelden van steigerbuis constructies in de buitenruimte. Onze zwarte steigerbuis kan ook buiten worden toegepast, deze is voorzien van een poedercoating met een laagdikte van 150 tot 180 μm.

Buizen kopen of op maat laten maken?

Vind je in de lokale bouwmarkt niet de juiste steigerbuis maat? Bij ons worden steigerbuizen voor u gratis op maat gezaagd, zodat je alles eenvoudig in elkaar kunt zetten. Alles uit voorraad leverbaar, dus je kunt snel starten met jouw steigerbuis project. Stukken goedkoper dan in de bouwmarkt en veel meer keuze in steigerbuizen en buiskoppelingen

Steigerbuis in winkel of kantoor

Veel mensen kennen steigerbuis alleen van de reclamedoeken aan de gevel, maar er is zoveel meer mogelijk. Maak prachtige industriële bureaus, tafels en banken. Of denk aan de mogelijkheden om met steigerbuis een kapstok of presentatiemeubel te maken. Wij adviseren je graag over de toepassing van steigerbuis binnen uw bedrijf.

 

Buitendiameter: 21.3 mm (½") 26.9 mm (¾") 33.7 mm (1") 42.4 mm (1¼") 48.3 mm (1½") 60.3 mm (2") 25x25 mm 40x40 mm
Wanddikte in MM
Staal 2,00 2,30 2,60 2,60 3,25 3,65 - -
Aluminium 2,00 2,50 3,00 3,00 3,00 3,00 - -
Zwart 2,00 2,65 2,65 2,65 2,90 - 2,00 -
Vierkant - - - - - - 2,00 2,00
Gewicht Kg. p/m
Staal 1,00 1,65 2,50 3,15 3,60 5,10 - -
Aluminium 0,32 0,52 0,78 1,00 1,15 1,45 - -
Zwart 1,00 1,41 2,00 2,58 3,25 - 1,42 -
Vierkant - - - - - - 1,42 2,35